Blog

Hogyan készülj hűsvétra?

B
B
2021.03.25 09:21
Hogyan készülj hűsvétra?

Hogyan készülj húsvétra?

Idén is biztos már, hogy rendhagyó lesz a húsvét!

Azért, persze érdemes lesz rá készülni!

Nem lesznek nagy családi összejövetelek, nem fogadunk locsolókat, de azért az ünnepi hangulatot sokan szeretnénk megteremteni legalább a szűkebb családi körben.

Légy előrelátó, és ne hagyd, hogy csak a barátnőid, valamint családod nőnemű tagjai illatozzanak. Lepd meg magadat kifinomult illatú szappanokkal, amiért nemcsak a nőtársaid lesznek hálásak, de te magad is felfrissülsz a húsvéti illatos időszakra!

"Húsvéthétfő

A húsvéti ünnepkör minden napját sokszorosan átszövik a népi vallásosság által teremtett szokások. Ezen a napon sok népszokás él, például a locsolkodás,  a hímes tojás ajándékozás. A víz megtisztító, megújító erejébe vetett hit az alapja ennek a szokásnak, mely aztán idővel mint kölnivel vagy vízzel való locsolás maradt fenn napjainkig. Bibliai eredetet is tulajdonítanak a locsolkodás hagyományának, eszerint a Krisztus sírját őrző katonák a feltámadás hírét vevő, ujjongó asszonyokat igyekeztek lecsendesíteni úgy, hogy lelocsolták őket. Régi korokban a piros színnek védő erőt tulajdonítottak. A húsvéti tojások piros színe egyes feltételezések szerint Krisztus vérét jelképezi. A tojásfestés szokása és a tojások díszítése az egész világon elterjedt. Más vélekedések szerint a húsvét eredetileg a termékenység ünnepe, amely segítségével szerették volna az emberek a bő termést, és a háziállatok szaporulatát kívánni. Így kötődik a nyúl a tojáshoz, mivel a nyúl szapora állat, a tojás pedig magában hordozza az élet ígéretét. A locsolkodás is az öntözés utánzásával a bő termést hivatott jelképezni.

(forrás: Wikipédia)"